Waar vind je de beste Pride-feestjes komend weekend?

Zaterdag 20 mei strijkt de Belgian Prideparade opnieuw neer in Brussel. De jaarlijkse parade viert de diversiteit van de holebi-gemeenschap en daar hoort een feestje bij. Een overzicht van de zes grootste feestjes, voor een divers publiek. 

DANSEZ-VOUS DALIDA
20/5, 22.00, Beursschouwburg 
Dertig jaar geleden overleed de tragische Franse diva en homo-icoon Dalida. Reden genoeg om haar leven en werk te vieren tijdens de Pride, vonden de organisatoren van de geweldige feestjes Dansez-Vous Français. Verwacht je aan pailletten, Franse pop en een karaoke à la Dalida. 

LOS NINOS BRUSSELS PRIDE EDITION
20/5, 23.00, Los Niños Warehouse (Molenbeek)
Feestconcept Los Niños heeft speciaal voor de Pride dj en queer-activist Jocelyn 'JD' Samson overgevlogen, bekend van Le Tigre, Shortbus en Dykes Can Dance. De feestloods in Molenbeek verandert in een queer cabaret waar feest, plezier en diversiteit centraal staan. Een flink deel van de opbrengst van het feest gaat naar holebi-organisaties in Tsjetsjenië, waar homo's vervolgd worden omwille van hun geaardheid. 

CATCLUB: PRIDE EDITION
20/5, 22.00, Hortagalerij (Centraal Station)
De Hortagalerij, een ingang van het Centraal Station, zat lang achter slot en grendel. In 2009 ging de galerij met veel toeters en bellen open, maar een echt winkelwalhalla is het nooit geworden. Daarom verandert Catclub de grote hal van de galerij in een dansvloer. Handig voor de pendelende Pride-vierders. De eerste trein is zo genomen. 

BLOODY PRIDE ft. CIRCUIT FESTIVAL
20/5, 23.00, Bloody Louis (Louizagalerij)
Fans van pop, champagne en beats moeten in de Louizagalerij zijn. Bloody Pride noemt zichzelf het grootste feestje op zaterdag en serveert met veel plezier gogodansers met ontblote basten. Dit feest is een officiële pre-party van het Circuit Festival, een gigantisch openlucht gayfeest in Barcelona. Heet, heet, heet. 

REVELATION PRIDE EDITION
20/5, 22.00, Revelation
Wie graag getooid gaat in leer, moet op Revelation zijn. Het feestje is bijzonder populair en liefhebbers van het ruigere werk komen van heinde en verre naar Brussel om te vieren. Het feest viert dit jaar zijn derde verjaardag op de Pride. 

OFFICIAL BELGIAN PRIDE AFTERPARTY
20/5, 22.00, Le You
De populaire club Le You - oud-premier Elio Di Rupo is er een graag geziene gast - geeft dit jaar het officiële feestje van de Pride. Volgens de organisatoren is hun club de ideale plek om het Brusselse holebi-straatfeest af te sluiten. En wie weet, een ex-premier aan de haak te slaan.

 

 

 

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over
Lees ook

BANG! Opening Night: Copain/Copine

party 1519365600
BRUZZ Magazine
deze week
  • Onderzoeksrechter Anne Gruwez: 'De mens is altijd meer dan die ene vreselijke daad'
  • Ronde van Brussel : Sint-Gillis
  • Bruggenbouwer Laurent Ney: 'Ik droom van bruggen'
  • Hier vind je BRUZZ in de stad
  • Archief
deze week
Neem een abonnement