Brusselaar wordt intendant van de Wiener Festwochen

© Bart Dewaele

De 51-jarige Brusselaar Christophe Slagmuylder wordt de nieuwe intendant van de Wiener Festwochen. Hij zal die taak vervullen op alle festivals tot 2024. Dat heeft het kantoor van de schepen van Cultuur van de Oostenrijkse hoofdstad, Veronica Kaup-Hasler, maandag meegedeeld.

Slagmuylder heeft een "uitstekende reputatie", luidt het in de mededeling. Met Slagmuylder aan het roer gaan de Festwochen "een artistiek opwindende toekomst" tegemoet.

Slagmuylder volgt Tomas Zierhofer-Kin op, die in juni na amper twee jaar de job van intendant opgaf. Hij was in 2017 aangesteld om het festival een nieuw gelaat te geven, maar botste op muren van kritiek van de pers en het publiek. Hem werd verweten het festival - een programma met opera's, concerten en theatervoorstellingen - te veel in de richting van performancekunst en discussiefora te stuwen, met te weinig aandacht voor het klassieke werk.

Slagmuylder ziet de Wiener Festwochen als een "multidisciplinaire ontwikkelingsruimte" waarin "de dialoog geopend moet worden tussen gevestigde en aankomende kunstenaars."

Slagmuylder werd in 1967 in Brussel geboren en studeerde kunstgeschiedenis aan de ULB. Hij begon zijn loopbaan als docent visuele theorie aan de hogeschool voor kunst, design en architectuur La Cambre in Brussel. Sinds 2007 leidde hij het Brusselse Kunstenfestivaldesarts, maar daar komen nu drie nieuwe directeurs aan het roer.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Nieuws uit Brussel in je mailbox?