Brussels landjuweel zoekt bijou van een artiest

Danseres en choreografe Nadine Baboy won het eerste Brusselse landjuweel, de Brussels Bijou.

De wedstrijd voor amateurkunsten Brussels Bijou zoekt een nieuwe laureaat. Het is de tweede keer dat de Bijou wordt uitgereikt, vorig jaar won de danseres en choreografe Nadine Baboy de prijs.

Een Brussels 'landjuweel', een bijou van een prijs voor amateurpodiumkunsten. Dat is de Brussels Bijou, die dit jaar voor de tweede keer wordt uitgereikt. Het kunstencentrum Zinnema gaat op zoek naar artiesten die zich bezighouden met podiumkunsten.

Uit alle inzendingen kiest een vijfkoppige jury zes tot acht laureaten, die in november hun creatie in Bozar mogen presenteren. In de jury zitten onder andere Michaël De Cock, artistiek directeur bij KVS, Yassin Mrabtifi, danser en choreograaf bij Ultima Vez, en onze eigen cultuurreporter Marie-Ange Gillis.

Baboy

De winnaar ontvangt een trofee, een werkbudget van 2.000 euro en een artiestieke residentie en coaching in Zinnema. Kandidaten kunnen zich nog tot 25 mei inschrijven via de website van Brussels Bijou.

Danseres en choreografe Nadine Baboy won de eerste editie van het Brusselse landjuweel. Ze stond met haar gelauwerde creatie Désintégration Culturelle al op verschillende podia en binnen- en buitenland.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?