De onmisbare 5 van dit weekend

© Vanessa Rasschaert

Met het weekend voor de deur wordt het hoog tijd om te beginnen plannen. BRUZZ zet je op weg met deze vijf zorgvuldig uitgekozen, en niet te missen uitstapjes. We selecteerden onder meer een cd-voorstelling van liedjes in het Brussels dialect, de kunstendag voor kinderen, en knarsende bolides in Brussels Expo.

© Vanessa Rasschaert
Brussels Tuub @ AB Club
Zaterdag 18 november, 19.00

Voor het tweede jaar op rij maakte be.brusseleir – de organisatie die het Brusselse dialect promoot – een volledig album met jong muzikaal talent dat zijn eigen teksten in het Brussels zingt. Daar is een heel traject aan voorafgegaan: eerst werden de beste songs uit alle kandidaten geselecteerd door een professionele jury, nadien volgden workshops met enkele bekende muzikanten om die Brusselse tongval aan te scherpen om ten slotte allemaal samen de studio in te duiken voor de opname van Brussels Tuub.

De liedjes van Leonore, Fake The Effort, Bossum, Rollmops, Julie Benwa, Camille Ooghe en CPTN TOBIE worden dit weekend live voorgesteld in AB Club. De organisatie nodigt ook enkele speciale gasten uit, met name Frank Vander Linden en Stikstof. De afterparty wordt verzorgd door DJ Saucisse.

 

© Le Val d'Uccle
Winter Days @ Chalet Robinson, Ter Kamerenbos
Tot zondag 19 november

Het is nog even wachten vooraleer de winter officieel aanbreekt, maar wie wil kan al eens gaan voorproeven op de Winter Days in het Ter Kamerenbos. Op het programma staan apero’s en feestjes in ware après-skistijl, maar ook liefhebbers van lekker eten kunnen er terecht voor een winterbrunch, tartiflette of raclette. Voor de sportievelingen zijn er gezamenlijke joggings, mountainbikeritten en yogasessies. En ook liefhebbers van wintersport komen er aan hun trekken dankzij een pop-upstore met kledij en sportgerief.

 

1592 kunstendag voor kinderen
Kunstendag voor Kinderen @ verschillende locaties
Zondag 19 november, van 10.00 tot 17.00 uur

De Kunstendag voor Kinderen levert in Brussel een vijftiental evenementen op, verspreid over de culturele organisaties in het Gewest. Een greep uit het aanbod: in de KVS geeft choreograaf Seppe Baeyens (Ultima Vez) een dansworkshop aan kinderen van 8 tot 88 jaar, in het Roodebeekcentrum in Sint-Lambrechts-Woluwe doen ze Panamarenko na, en bij Argos maken ze een camera obscura. Ook het Jubelparkmuseum, het Museum van Elsene en Wiels doen mee. In de Kaaistudio’s zitten beatboxers en gevluchte kunstenaars van Globe Aroma.

 

© InterClassics Brussels
InterClassics Brussels @ Brussels Expo
Tot zondag 19 november

Autoliefhebbers weten al lang waar ze dit weekend naartoe moeten. Op de Heizelvlakte strijkt immers opnieuw de oldtimerbeurs InterClassics neer, waar je decenniaoude knarsende bolides van talrijke verzamelaars uit alle windstreken kan gaan bezichtigen. Maar er is nog meer: speciaal voor deze editie halen de naar eigen zeggen vijf belangrijkste automusea van Europa – waaronder ook het Brusselse Autoworld – elk drie topstukken van stal. In een gezamenlijk paviljoen kan je zo enkele uiterst zeldzame racewagens aanschouwen.

 

© Anne Van Aerschot
Rosas' Zeitigung @ Kaaitheater
Tot zaterdag 18 november

Zeitung heette het stuk dat choreografe Anne Teresa De Keersmaeker en pianist Alain Franco maakten in 2004. Tien jaar later wordt dat Zeitigung, en haalt De Keersmaeker er met de jonge choreograaf en danser Louis Nam Le Van Ho nog een derde artiest bij om haar materiaal van toen volledig te laten herschrijven voor een cast van acht dansers. Franco bespeelt zijn piano live op de scène, want de evolutie van de harmonie in de muziekgeschiedenis van Bach over Schönberg en Brahms tot Webern vormen de leidraad voor dit stuk.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over
Lees ook

De onmisbare 3: Dans

podium 1518621040
BRUZZ Magazine
deze week
  • Assita Kanko: 'De N-VA? Ik zit goed bij de MR'
  • Landbouw in Neerpede: hoe lang nog?
  • Weg uit Vlaanderen: hippe senioren verhuizen naar bruisend Brussel
  • Hier vind je BRUZZ in de stad
  • Archief
deze week
Neem een abonnement