Opera De Munt genomineerd voor de internationale Opera Awards 2019

Opera De Munt maakt kans op een belangrijke internationale prijs. De productie Uit een dodenhuis komt in aanmerking voor een award in de categorie ‘beste nieuwe productie’. Daarnaast werden verschillende artiesten en vaste medewerkers ook genomineerd.

Uit een dodenhuis is de laatste opera van de Tsjechische componist Leoš Janáček (1928). Hij baseerde zijn werk op de semi-autobiografische roman Aantekeningen uit het dodenhuis (1862) van de Russische auteur Dostojevski.

Het stuk ging in première in oktober 2018 onder de regie van Krzysztof Warlikowski, die zelf ook genomineerd werd in de categorie ‘beste regisseur’. Het stuk is een coproductie tussen de Munt, het Royal Opera House Covent Garden en de Opéra de Lyon.

Warlikowski haalde het stuk van Janáček van onder het stof door het boek van Dostojevski te transporteren van een Siberisch strafkamp naar een hedendaagse gevangenis. De recensies waren zeer lovend, een recensent van De Standaard besloot haar artikel met de woorden “ga kijken en liefst meer dan eens”.

Verschillende van de vaste medewerkers van de Munt werden ook genomineerd. Onder andere de Belgische sopraan Jodie Devos maakt kans op de gegeerde award ‘beste jonge zanger’ en haar Franse collega Sabine Devieilhe werd genomineerd in de categorie ‘beste vrouwelijke zangeres’

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?