Theater: onze top 3 van de week

© Bea Borgers

Nu het Theaterfestival er de deuren een eerste keer is komen open zetten, ontwaken de theaters stilaan uit hun zomerslaap.

MAPPING BRUSSELS
KVS trekt met het voltallige publiek én een vijftiental Brusselse artiesten de straat op voor een artistiek parcours dat tegelijk een verkenning is van de Noordwijk. Met performances in kerk- en woontorens, een wandeling met een kijkdoos op de Antwerpsesteenweg, of met een koptelefoon door het Noordstation.
KVS, Mestizo Arts Platform, Pianofabriek Citylab & Théâtre de Galafronie. 16/09 & 17/09 (14.00,16.00 &18.00), KVS en op locatie, Brussel

AUTOLOZE ZONDAG
Beursschouwburg en Bronks laten traditioneel voor het eerst van zich horen op autoloze zondag, wanneer ze voor hun autovrije deur één en ander organiseren om de wandelende en fietsende passant te vermaken. Beurs belooft gratis ontbijt, petanque, circus, fotomaten, open mic, fietspimpen en een concert van Juicy. Bronks pakt het nog iets luchtiger aan met een luchtkasteel, heliumkaraoke, een skippybalrace en chili con/sin carne.
> Autoloze zondag. 17/09, 10>18.00 (in de Beursschouwburg) & 14.00>18.00 (in de Bronks)

EDMOND EN SAMBA
Muzikant en theatermaker Hans Van Cauwenberghe gooide een jaar geleden nog hoge ogen met het stadsproject C'est parce que tu t'arrêtes de pédaler que ton vélo va s'arrêter!, een muziektheaterproject dat geselecteerd werd voor het Theaterfestival. Nu maakt hij samen met Gueladii Ba en met regisseur en auteur Marc Bober van het Brussels Volkstheater een muziektheatervoorstelling over migratie vroeger en nu.
> Hans Van Cauwenberghe & Gueladii Ba. 14/09 (in Goudblommeke in papier, Brussel) & 16/09 (in GC Elzenhof, Elsene)

Best of Brussels

Elke week serveren we hier onze favoriete tentoonstellingen, party's, expo's, films, theater- en dansvoorstellingen en concerten.    
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
BRUZZ Magazine
deze week
  • De obesitas-epidemie: kwart Brusselse kinderen te dik
  • Adriana Costa Santos leidt vrijwilligersoperatie in Maximiliaanpark
  • De laatste week van Jean-Pierre Bruneau
  • Hier vind je BRUZZ in de stad
deze week
  • Children of the revolution: Wiels remembers the lost art of Sophie Podolski
  • Laurence Vielle & Els Moors: dichters op ronde
  • Mathilde Renault: Chanteuse inspirée par la nuit
  • Hier vind je BRUZZ in de stad
Neem een abonnement
Lees ook