Theater: onze top 3 van de week

© Koen Broos
| De Koe: HELLOGOODBYE.

Nog even en u mag aan de kalkoen en de kroketten. Tot dan nog graag even uw aandacht voor volgende toneelspelen.

Acht acteurs, waaronder Natali Broods, Sien Eggers en Peter Van den Eede, spelen meer dan dertig personages met tekst uit de Russische en Westerse literatuur die ergens aankomen of aanstalten maken om weer te vertrekken. Dit stuk heeft dus geen midden, zoals wel meer dingen sinds het modernisme geen midden meer blijken te hebben. Tot groot jolijt of grote frustratie van wie met die prominente leegte moet omgaan.

> De KOE, HelloGoodbye. 20&21/12, 20.30, Kaaitheater, Brussel

In deze donkere dagen rond de langste nacht op 21 december, brengt het Kaaitheater een ode aan de slaap, met een programma dat zich over twee weken uitstrekt. Zo onderzoekt David Weber-Krebs in The Guardians of Sleep of het enige theatrale meerwaarde oplevert om als toeschouwer in een theaterzaal te kijken naar het in slaap vallen van anderen. En Patrícia Portela verleidt de toeschouwer dan weer zelf tot de slaap, in een installatie die vier kamers en 1001 verhalen telt.

> We:Sleep, 15>21/12, Kaaitheater, Brussel

Het Brusselse collectief Transquinquennal vroeg de Argentijnse toneelschrijver Rafael Spregelburd een tekst te schrijven over identiteit. Philip Seymour Hoffman ging in première tijdens het afgelopen Kunstenfestival en bleek een intrigerende brok uitdagend teksttheater met goede vertolkingen die dus terecht hernomen wordt - ook één keer met Nederlandse ondertitels.

> Transquinquennal & Rafael Spregelburd: Philip Seymour Hoffman, 16/12, 20.30, Théâtre Varia, Brussel

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?