Rem Koolhaas en Douglas Coupland in Villa Empain

Om de publicatie van het kunstboek Mondialité, ou les archipels d’Edouard Glissant te vieren, dat bij de gelijknamige tentoonstelling in kunsthuis Villa Empain hoort, hebben de uitgevers klinkende namen uit de kunstwereld uitgenodigd voor een dag van discussies, lezingen en performances over de Frans-Antillaanse auteur Edouard Glissant.

Kunstenaars, filosofen en schrijvers geven er tekst en beeld uitleg bij sleutelconcepten uit het oeuvre van de auteur Edouard Glissant, zoals La terre, le feu, l'eau et les vents, een poëtische bloemlezing van de auteur. 

Onder meer schrijver Douglas Coupland (Generation X), befaamde architect Rem Koolhaas en modeontwerpster Agnès B beklimmen zaterdag 9 september het spreekgestoelte. Kunstenares Mette Edvardsen brengt daarna een performance. 

Edouard Glissant (1928-2011) was een van de meest invloedrijke literaire stemmen uit het Franstalige Caribische gebied. Het werk van de auteur stond centraal in de tentoonstelling Mondialitédie zondag 10 september de deuren sluit.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over
BRUZZ Magazine
deze week
  • Onderzoeksrechter Anne Gruwez: 'De mens is altijd meer dan die ene vreselijke daad'
  • Ronde van Brussel : Sint-Gillis
  • Bruggenbouwer Laurent Ney: 'Ik droom van bruggen'
  • Hier vind je BRUZZ in de stad
  • Archief
deze week
Neem een abonnement
Lees ook