R1416 Beaucoup Fish
© Saskia Vanderstichele

Resto: Beaucoup Fish

Karolien Merchiers
© Agenda Magazine
04/03/2014

Fans van de band Underworld klinkt Beaucoup Fish al bekend in de oren, maar nu is het ook de naam van een gloednieuw restaurant dat in januari de deuren opende in de schaduw van de KVS.

Voortaan kunnen theaterliefhebbers de zaal in met een heerlijk visje in de maag, want zoals de naam al doet vermoeden, is Beaucoup Fish een visrestaurant (en -winkel).

De menukaart is vrij beperkt – wat altijd geruststellend is in een visrestaurant – en verandert om de twee dagen in functie van het aanbod. Wat de kaart mist aan kwantiteit, wordt ruimschoots goedgemaakt door de variatie: van verse oesters tot gepaneerde schelvis, cannelloni van wilde garnalen en tataki van tonijn.

Wij startten met een portie scheermesjes, heerlijk gesauteerd in een botersaus met look en koriander (€11). Het is niet eenvoudig om dit gerecht te vinden in Brussel, en als het al ergens op de kaart staat, krijg je vaak van die rubberige, taaie dingen. Hier gelukkig niet: het was lang geleden dat we ze nog zo lekker hadden gegeten.

Vervolgens bestelden we de saltimbocca van dorade en parmaham, spinazie en shiitake (€23), alweer een erg geslaagd gerechtje als variatie op de klassieke Italiaanse saltimbocca van kalfsvlees. De smaak van de dorade vormde een prachtig geheel met de salie, de ham en de spinazie. Bij het eten dronken we een lekker glaasje Sauvignon, dat voor 5,20 euro wel ietwat krap bemeten was.

Terwijl er vlak voor het raam duchtig werd onderhandeld over de prijs van een snelle beurt – Beaucoup Fish is onderhevig aan dezelfde wondere tektoniek als pakweg de Walvis en andere hippe tenten op demografische breuklijnen – bestelden wij nog een dessert: een heerlijke verse panna cotta met rodevruchtencoulis (€6). Een absolute aanrader. Wacht zeker niet tot u nog eens naar het theater gaat om dit restaurant te ontdekken.

open: ma > vr van 10 > 20.30

02 218 64 20

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Resto & Bar

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni