R1413 Pei en Mei

Resto: Peï & Meï

Michel Verlinden
© Agenda Magazine
11/02/2014

Deze Peï & Meï hadden we niet zien aankomen. We dachten een adres te zullen ontdekken dat gewijd is aan de Brusselse keuken, maar wat een verrassing!

Deze peï en meï zijn immers niet de eerste de besten: Gauthier De Baere is een kok die al bij Alain Troubat – van Stirwen, een referentie binnen de klassieke keuken – en Le Fourneau heeft gewerkt, en Melissa Triantopoulos is de dochter van Evan van Le Gril aux Herbes in Wemmel.

De taken hebben ze netjes verdeeld: de ene staat in de zaal, de andere in de keuken. Allebei kwijten ze zich van hun taak met een professionalisme dat we lang niet meer hebben gezien in dit soort eetgelegenheden.

Wat voor eetgelegenheid? Wel, laat ons Peï & Meï omschrijven als "een neobistro gewijd aan de cuisine d'auteur", een keuken met een heel eigen stempel. De lange, smalle ruimte in Scandinavische sfeer komt uit op een open keuken. In tegenstelling tot wat je zou kunnen denken, reiken de noordse invloeden in het decor – mooie stoeltjes in licht hout, designverlichting, naakte bakstenen muren… – niet tot in de keuken.

De Baere verkiest lekkerbekkerij en sappigheid boven minimalisme. Het bewijs krijgen we voorgeschoteld als tweegangenmenu (€34). Een openbaring in twee tijden! Het voorgerecht, dat we nog nooit eerder kregen voorgezet, bestond uit een schijf halfwarme fetakaas met truffelhoning, witloofplakjes en vinaigrette, waarin alles aanwezig was: textuur, het spel tussen zuur en bitter, en zelfs smeuïgheid.

Het hoofdgerecht, een stuk ovengebakken tarbot met olijfolie, stelde dat niveau nog eens bij naar boven. De vis was met veel respect gegaard en ook de groenten – venkel, jonge spinazie, minikerstomaten, dille, wortelen en prei – waren uitstekend. Wat geprik met onze vork in het bord aan de andere kant van de tafel bevestigde dat ook de desserts op die hoogte staan, net zoals de met veel zorg uitgekozen wijnen.

open: ma > za: 12 > 14.30 + 19 > 22.00 en zo: 12 > 16.00

0492-56.02.90

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Resto & Bar

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni