R1401 Rutabaga
© Saskia Vanderstichele

Wij koesteren uitstekende herinneringen aan de naam Yaël Trivus. De jonge chef uit het noorden van Israël maakte al het mooie weer bij Kif Kif, in de buurt van het Flageyplein, door in haar borden de Arabische traditie en de Joodse wereld tijdelijk met elkaar te verzoenen. Het was dus met een mengeling van nieuwsgierigheid en emotie dat we het nieuws onthaalden dat de jonge vrouw haar eigen restaurant had geopend op een hoek van de Waterloosesteenweg.

Wij trokken ernaartoe op een avond (we wijzen er graag op dat er hier ’s middags een heel ander soort gerechten wordt geserveerd). Meteen viel ons het overheersende wit van de ruimte op. Een heel helder wit dat nog eens werd beklemtoond door een aantal houten kisten in zuivere recyclagestijl en getemperd door een aantal hangplanten, die de ruimte deden ademen.

Onze tafel, met in het midden wat aromatische kruiden, kon meerdere gasten plaats bieden, en keek rechts uit op de elegant betegelde, open keuken. Het hapje viel niet uit de toon met enkele kerstomaten, chorizo en brood in een zakje, die meteen zorgden voor een mediterrane sfeer. De XX Bitter, een prachtig bitter bier van brouwerij De Ranke, was de perfecte gezel.

Als voorgerecht bestelden we de Rutabaga-schotel (€18,50), oosterse tapas voor twee: humus met een perfecte textuur, bloemkool met wat azijn, een auberginepuree met veel olie, pitabrood, met citroen besprenkelde venkelsalade, tabouleh… Met enkele happen lieten we Brussel ver achter ons.

We begonnen aan ons hoofdgerecht met een al wat strakker zittende broeksriem. Gelukkig bleken de met bulgur gevulde pijlstaartinktvissen (€21) niet minder dan perfect: ze werden passend vergezeld van kruiden, mini-aubergines uit de oven, bosbessen, knapperige bonen en krielaardappelen die wegsmelten in de mond. Uitstekend en hoogst origineel. Als beloning dopen we deze nieuwe keuken met veel plezier om tot Yaël Trivus New Mediterranean Food… met hoofdletters!

di > za: 12 > 22u

02 343 47 74

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Resto & Bar

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni