Wijnkelner Bon-Bon naar halve finale WK voor sommeliers

© meesterkoks
| Antoine Lehebel werkt in het sterrenrestaurant Bon-bon in Sint-Pieters-Woluwe.

In Antwerpen heeft de Franse Belg Antoine Lehebel zich samen met achttien anderen geplaatst voor de halve finale op het WK voor sommeliers in het Elisabeth Center. Dat maakte de organisatie dinsdagavond bekend. De halve finale vindt woensdag al plaats, vrijdag is het de finale met nog slechts drie deelnemers.

Lehebel vertegenwoordigt ons land op het WK, nadat hij eerder de Belgische voorronde had gewonnen. Hij is chef-sommelier van het Brusselse sterrenrestaurant Bon-Bon.

Maandag en dinsdag onderging Lehebel net als de andere 65 deelnemers van over de hele wereld een reeks testen in de eerste ronde, zoals een schriftelijke proef over zijn wijnkennis, een blinde smaaktest en een praktijkoefening rond decanteren en serveren.

De halve finale omvat soortgelijke proeven, aangevuld met onder meer foodpairing en het testen van technische en commerciële vaardigheden.

Het WK voor sommeliers wordt om de drie jaar georganiseerd. Antwerpen is voor het eerst gaststad.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Nieuws uit Brussel in je mailbox?