Brusselaar wint International Emmy Award met 'Sorry voor Alles'

© Instagram Kamiel De Bruyne

Het Eén-programma Sorry voor Alles heeft vannacht de International Emmy Award voor ‘non-scripted entertainment’ in de wacht gesleept. Bedenker Kamiel Debruyne woont in Schaarbeek en kon zijn ogen en oren niet geloven. “We hebben met z’n allen een gat in de lucht gesprongen.”

Na de trofeeën voor Benidorm Bastards (2011) en Wat Als? (2014), twee keer bedacht door regisseur Tim Van Aelst, heeft België opnieuw een Emmy Award beet. Sorry Voor Alles, het spelprogramma van Eén, bedacht door de piepjonge Brusselaar Kamiel De Bruyne en gepresenteerd door Adriaan Van den Hoof, won vannacht in New York een Emmy voor beste ‘non-scripted entertainment’-programma.

'Het is misschien een opstapje naar meer'
De Bruyne is 25 jaar jong en studeerde af aan het RITCS in Brussel. Hij was uiteraard dolgelukkig met de erkenning. “Ongelooflijk hé, we hebben hier met z’n allen een geweldig gat in de lucht gesprongen,” vertelt Kamiel, meteen na de aanvaarding van zijn Award aan Het Laatste Nieuws. Of hij nu op weg is om de wereld te veroveren weet hij zelf niet. “Geen idee, het is misschien wel een opstapje naar meer. Uiteraard hebben we de voorbije dagen al een resem interessante gesprekken gehad. Er lopen hier bijzonder veel tv-gasten rond.”

Sorry voor alles is een productie van Warner Bros International Television Production en haalde het van de andere genomineerden uit Colombia (Escuela para maridos), Thailand (Fan Pan Tae Super Fan) en het Verenigd Koninkrijk (Taskmaster). De International Emmy Awards zijn de prijzen voor de beste oorspronkelijke televisieformats die worden uitgezonden buiten de Verenigde Staten. In totaal waren er elf categorieën. De beeldjes werden dit jaar voor de 45ste keer uitgereikt.

Bekijk hieronder een eerder interview van De Bruyne met BRUZZ over 'Sorry voor alles':

De Bruyne krijgt op Twitter felicitaties van Brussels minister Pascal Smet (SP.A): 

Lees meer over
BRUZZ Magazine
deze week
  • Fietsersbond: 'Er zit een systeemfout in het Brussels verkeer'
  • Miljoenen voor openbare ruimte rond Zuidstation
  • Langspeelfilm van Patrick Van Antwerpen opnieuw uitgebracht
  • Lees online
deze week
  • Kaat Beels & Nathalie Basteyns: 'Niet iedereen wil Star Wars zien'
  • Melanie De Biasio: Jamais à bout de souffle
  • The Van Jets: The rock quartet releases the beast
  • Lees online
Neem een abonnement