Smartphone-applicatie geeft uitleg bij concerten Brussels Philharmonic

De concerten die het orkest van het Brussels Philharmonic het komende seizoen 2017-2018 in Flagey spelen, worden zo goed als allemaal ondersteund door de smartphone applicatie Wolfgang. Die app geeft op een discrete manier en op gepaste momenten uitleg over de muziek die te horen is.

De Wolfgang applicatie werd twee seizoenen geleden voor het eerst gebruikt in Nederland en is sindsdien aan een opmars bezig. Vorig seizoen testten het Brussels Philharmonic en Flagey als eerste orkest en concertzaal in België de Wolfgang uit tijdens vier concerten.

Tijdens zo'n concert in februari gebruikten één op de zeven bezoekers de app om in realtime via bondige en zorgvuldig getimede zinnen uitleg te krijgen over de muziek die zich afspeelt. Zo kan de luisteraar de klassieke muziek intenser beleven en begrijpen," klinkt het bij het Brussels Philharmonic.

Vanaf dit seizoen zal Wolfgang bij zo goed als alle concerten van Brussels Philharmonic in Flagey aangeboden worden in het Nederlands, Frans en Engels.

De toepassing is gratis te downloaden op elke smartphone via de App Store of Google Play. De muziekpartners zien Wolfgang als een interessante vervanger van het klassieke programmaboekje.

 

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over
BRUZZ Magazine
deze week
  • Onderzoeksrechter Anne Gruwez: 'De mens is altijd meer dan die ene vreselijke daad'
  • Ronde van Brussel : Sint-Gillis
  • Bruggenbouwer Laurent Ney: 'Ik droom van bruggen'
  • Hier vind je BRUZZ in de stad
  • Archief
deze week
Neem een abonnement