Atomium sluit voor het eerst vroegtijdig vanwege de hitte

© PhotoNews
Updated: 26-07-2019 - 14:27

Het Atomium doet de deuren vrijdag tussen 14 uur en 18 uur dicht. Ook donderdag sloot het bekende monument al vroegtijdig. Door de hittegolf is het te warm in de bollen.

Het gaat om een uitzonderlijke maatregel vanwege de hittegolf. Het is de eerste keer dat het Atomium tijdelijk sluit door de warmte sinds de heropening in 2006.

"Vooral in de bollen aan de zijkant is het verschrikkelijk warm, net als in de buizen met de roltrappen", vertelt woordvoerster Yvonne Boodts. In de centrale bol liep de temperatuur donderdag op tot 37 graden Celsius.

Vuurwerk

Het gebouw heropent 's avonds wel om 18 uur voor het vuurwerk in Laken. "We blijven open tot half 10, dan zal het bezoek veel aangenamer zijn", zegt Boodts.

Er zijn nog geen incidenten geweest met bezoekers door de hitte. De mensen waren geïnformeerd om veel water mee te nemen.

Behalve het Atomium sluit ook het designmuseum ADAM vrijdag om 14 uur.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?