Openluchtzwemmen kan niet in Brussel, waar dan wel?

© De Nekker
Updated: 27-06-2019 - 10:17

In Brussel laten de zwemvijvers voorlopig nog even op zich wachten. Maar wie wat afkoeling zoekt tijdens de hitteprik kan net buiten Brussel terecht bij verschillende openluchtzwemplekken.

Provinciedomein Huizingen

huizingen.jpg
© Jasmijn Post

Het openluchtbad van het provinciedomein in Huizingen in Vlaams-Brabant is er eentje om te plonzen. Er zijn glijbanen en fonteintjes om in te spelen, en rond het zwembad is een grote ligweide om in de zon op te drogen. Als Brusselaar betaal je er 12 euro, kinderen jonger dan 12 mogen voor twee euro binnen. Vergeet ook zeker je identiteitskaart niet, die is verplicht.

Het zwembad is open vanaf elf uur 's ochtends en sluit om zes uur.

Meer info: Provinciedomein Huizingen

Nausicaa Waterloo

p1000848.jpg
© gdc
| Het graspleintje aan zwembad Nausicaa

Nausicaa in Waterloo is gericht op baantjestrekkers. Er is een 25-meterbad, waarvan 2 banen voorbehouden zijn om lengtes te zwemmen. Het dak van het zwembad gaat open zodra het weer het toelaat, en dat zal dit weekend geen probleem zijn. In de rest van het zwembad kan je lekker dobberen en er is een glijbaan om af te sjezen. Neem zeker een badmuts mee, want die moet je opzetten voor je het bad in mag. Als volwassene betaal je 4.10 euro voor een zwempartij, kinderen mogen voor 2.40 binnen.

Het zwembad is open van tien tot één en dan opnieuw van twee tot zeven.

Meer info: Waterloo-sport

De Nekker in Mechelen

nekker2.jpg
© KH

Van alle plekken in dit korte lijstje de verste in afstand, maar wel erg vlot bereikbaar aan het station van Mechelen-Nekkerspoel. Er is een zwemzone van 4.500 vierkante meter met een zandstrand en een waterspeeltuin voor kinderen. Voor de sportievelingen is er een afgebakende zwemstrook voorzien. Niet helemaal happig op baden in zoet water, dan kan je ook binnen terecht in het wedstrijd- of het recreatiezwembad. Ook hier moet je je identiteitskaart meepakken. Volwassenen betalen er 4,5 euro, voor kinderen is het een euro goedkoper.

Het domein is open van negen uur 's ochtends tot tien uur 's avonds geopend. Het binnenzwembad sluit een uurtje vroeger.

Meer informatie: De Nekker

Domein Hofstade

Hofstade_PHOTONEWS_20180507
© Philip Reynaers

Aan de plage van Hofstade zwem je midden in een natuurgebied van zo'n 172 hectaren groot. Net als in De Nekker vlij je je neer op een zandstrand van 650 meter. In het domein van Sport Vlaanderen kan je trouwens niet alleen zwemmen, zo is er ook een zone voorzien voor watersporten als kitesurfen, zeilen en kajakken. Een dagje aan het water kost er vijf euro voor volwassenen, kinderen kleiner dan 1m50 mogen voor twee euro binnen.

Het domein opent om elf uur. Om kwart voor zeven wordt het strand ontruimd.

Meer info: Sport Vlaanderen

Renipont Plage

renipont_1.jpg
© sds

Zoek je het liever aan de andere kant van de taalgrens, dan kan je in Lasne naar Renipont Plage. De waterkwaliteit is er niet altijd even geweldig, maar het zandstrand is er wel heel wat rustiger dan in pakweg Hofstade. Renipont is ook niet meteen de goedkoopste zwemplek in het lijstje, namelijk acht euro voor een dagje zwemvertier.

Het domein is open vanaf elf uur en sluit pas om half tien. Als je na vijf uur aankomt kost je kaartje trouwens maar vier euro.

Meer info: Renipont Plage

'de Plas' van Rotselaar

190531 Meer van Rotselaar
© Domein ter Heide

Toegegeven, het is niet meteen de vlotste verbinding, maar op een uurtje sta je ook in Rotselaar aan 'de Plas' in Domein Ter Heide. Het gebied is iets kleiner dan de Provinciedomeinen hierboven maar ligt ook in een natuurgebied van 23 hectaren. Er is een zandstrand met beachvolleyveld, of als je het liever wat gezapiger aanpakt, is er ook een visserszone voorzien. Je betaalt vijf euro voor een dagje zwemplezier, en kinderen kleiner dan 1m10 mogen gratis binnen.

Het domein opent om tien uur en sluit om zeven uur 's avonds.

Meer info: Domein ter Heide

De openluchtzwemmer

Het kwik stijgt naar de dertig graden, en in Brussel is nergens een openluchtzwembad te bekennen. Wij gingen voor u op zoek naar plekken waar u toch een frisse duik kan nemen, en dat binnen het uur reizen vanuit de stad.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?