Flat onbewoonbaar na brand in Anderlecht

© Brandweer Brussel

In Anderlecht heeft maandagavond een brand gewoed in een flatgebouw. De bewoners van het flatgebouw bleven ongedeerd, maar een brandweerman raakte wel licht bevangen door de rook. De getroffen flat is door de brand onbewoonbaar, zo meldt de Brusselse brandweer.

Het vuur brak omstreeks 18 uur uit op de eerste verdieping van een gebouw met drie verdiepingen aan de Auberlaan. "De bewoonster had bij het openen van haar deur een rookontwikkeling opgemerkt en heeft de uitstekende reflex gehad de deur weer te sluiten", zegt brandweerwoordvoerder Walter Derieuw. "Ze heeft zo rookverspreiding in de trappenhal kunnen vermijden en de brand vertraagd. Ze heeft ook meteen haar buren verwittigd en via het nummer 112 een beroep gedaan op de brandweer."

De brandweer slaagde erin het vuur te blussen maar de flat is wel onbewoonbaar, aldus nog de brandweerwoordvoerder: "Tijdens de blussingswerken is een brandweerman lichtjes bevangen door de rook en ter verzorging overgebracht naar het ziekenhuis. Hij heeft ondertussen de kliniek verlaten en zijn wacht hervat."

De brand kende een accidentele oorzaak, klinkt het nog.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?