Kermisattractie op Zuidfoor valt plots stil

© Move it 32 / Facebookpagina Move it 32 van herck

De attractie Move it 32 stopte zondagavond plots met draaien op de Zuidfoor. Mensen hingen vijf minuten ondersteboven voor de attractie weer op gang kwam. "De inzittenden applaudisseerden wanneer ze bevrijd werden", zegt de uitbater van de attractie.

De inzittenden sprongen zondagavond een gat in de lucht toen ze weer op de begane grond stonden, nadat ze vijf minuten ondersteboven hingen. Volgens uitbater Van Herck applaudisseerden de mensen toen ze bevrijd werden. Twintig minuten na het incident was de attractie terug aan het draaien.

Volgens de uitbater van de attractie vallen zulke incidenten niet vaak voor. In 2018 is de attractie volledig hernieuwd. "Daarna heeft de Move It 32 alleen nog maar in 2019 gedraaid. Nadien waren kermissen twee jaar lang verboden door de coronacrisis. De Zuidfoor is de eerste kermis in Brussel sinds corona. In die periode hebben we nog wel enkele controles uitgevoerd maar zoiets kan wel eens voorvallen. Zoals dat ook het geval is bij een vliegtuig of een auto.”, zegt Van Herck aan Het Laatste Nieuws.

En ook Steve Severeyns, secretaris-generaal van de vzw Verdediging der Belgische Foorreizigers, bevestigt aan de krant dat bezoekers zich geen zorgen hoeven te maken. “De attracties krijgen bij de opbouw en afbraak steevast een grondige inspectie. Het is iets dat zelden gebeurt, maar kleine incidenten zoals technische storingen of stroompannes kunnen rap worden opgelost.”

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?