Ophef over politie-interventie in Anderlecht waarbij man gewond raakte

© Peter Dhondt/BRUZZ
| Politiezone Zuid

In de Brusselse gemeente Anderlecht is woensdagnamiddag een man gewond geraakt bij een politie-interventie. Dat melden verschillende Franstalige media. Volgens de echtgenote van de man zou de politie bij die interventie racistisch en overdreven gewelddadig zijn opgetreden. Volgens politie was het net de man die zich met geweld verzette tegen een verkeerscontrole.

Het incident deed zich woensdagnamiddag omstreeks 17.00 uur voor op de Jules Graindorgelaan in Anderlecht, vlakbij het Sint-Annaziekenhuis. "Daar hield onze patrouille een wagen tegen omdat een jong meisje op de achterbank veel bewoog en geen gordel leek te dragen," zegt Sarah Frederickx van de politiezone Brussel Zuid. "Ze bleek wel een gordel te dragen maar die zat deels achter haar rug, en bovendien was ze te klein om zonder kinderzitje in de wagen te zitten."

Volgens de politie stapten zowel de bestuurder van de wagen als zijn echtgenote uit en begonnen de agenten luidkeels van racisme te beschuldigen, terwijl de vrouw het gebeuren ook begon te filmen. Volgens de echtgenote van de bestuurder zouden de agenten dan weer gezegd hebben dat ze het koppel zouden arresteren voor verstoring van de openbare orde. Twee agenten zouden daarop op de man gesprongen zijn en zichzelf daarbij bezeerd hebben, waarna vier agenten de man toch overmeesterden maar daarbij zijn schouder uit de kom trokken en hem een elleboogbreuk bezorgden,aldus de echtgenote.

Volgens de politie was het de man die eerst agressief werd: "Hij heeft een slag uitgedeeld aan een van onze agenten, maar kon uiteindelijk met de hulp van een inspecteur van de hondenbrigade overmeesterd worden. Zowel de man als onze agenten raakten daarbij gewond."

De man werd ter beschikking gesteld van het Brusselse parket voor weerspannigheid.

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?