Luik duwt Molenbeek nog wat dieper in de put

Ook tegen Luik heeft RWDM niet kunnen winnen. Molenbeek blijft voorlopig achter met een schamele 6 op 18.

RWDM startte nochtans goed aan de wedstrijd. Napoleone vond Bova aan de buitenkant die op zijn beurt Mbuba bediende, maar de Fransman kon Bova's voorzet niet verzilveren. Al snel nam Luik het roer over. Dat resulteerde op het halfuur in een huizenhoge kans voor Lallemand. De spits van Luik kreeg de bal pardoes voor de voeten op een meter of twee voor de open goal van Sadin, maar besloot op de paal. De hallucinante misser was meteen ook de grootste kans van de eerste helft.

De kopjes gingen hangen bij RWDM

In de tweede helft was het lang wachten op kansen. Luik bleef wel de beste ploeg en zag het overwicht in het spel bekroond met de openingstreffer. Stevige bonk in de spits bij Luik, Yadi Bangoura, kopte een hoekschop voorbij Sadin. De kopjes gingen hangen bij RWDM. Vanderbiest bracht met Cornet en Dequevy wel nog twee nieuwe jongens het veld op, maar ook zei konden de nederlaag niet meer voorkomen. Al kreeg Dequevy wel nog dé kans op de gelijkmaker. Hij dook sluw op voor Luik-doelman Debaty, maar op Dequevy's lob had de Luikse doelman een fantastische reflex in huis.

Play-off-ambities bijstellen

RWDM blijft zo in het sukkelstraatje. Het heeft met 6 op 18 heel wat kopzorgen en moet haar play-off-ambities stilletjes aan beginnen bijstellen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?