Union kondigt VIP-tribune en volksfeest aan

Union Sint-Gillis won zondag de laatste thuismatch met een 2-1-zege tegen Verviers. Kersvers voorzitter Jürgen Baatzsch barst van de plannen: "Er komt een nieuwe VIP-tribune, om meer investeerders aan te trekken. En we organiseren een volksfeest op het Koningsplein om de promotie naar tweede te vieren."

Maar al werden er op het veld dan puike prestaties neergezet, in de bestuurskamer was er ruzie. Voorzitter Alain Vander Borght is opgestapt, en dus heeft hoofdaandeelhouder Jürgen Baatzsch de fakkel overgenomen.

tv brussel sprak met Baatzsch en met technisch directeur Jacques Urbain, die in conflict ligt met manager Guy Brison. Die gelooft dat de plooien glad te strijken zijn.

Nieuwe VIP-tribune
Kersvers voorzitter Baatzsch "zet er zijn schouders nog meer onder dan vroeger". "Ik heb een langetermijnplan met Union. De club is het verleden, het heden en de toekomst."

Baatzsch kondigt een nieuwe VIP-tribune aan met 3.000 plaatsen, die 1,8 miljoen euro zal kosten en klaar moet zijn tegen 2017. Op de vraag of niet eerder eerst de gewone supporters een dak boven hun hoofd moeten krijgen: "We hebben geen VIP-ruimte. Dat is wat een club laat leven, het is zeer belangrijk om sponsoring aan te brengen. We moeten andere investeerders vinden, momenteel is de club te afhankelijk van mij."

Maar ook de gewone supporters vergeet hij niet, al geeft hij toe dat er "twee categorieën" zijn: "Om onze overstap te vieren, komt er een volksfeest, een receptie op het Koningsplein in Brussel, met dank aan Charles Picqué (PS)." De ontvangst op het Koningsplein zou waarschijnlijk op 10 mei gebeuren.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?