VUB start academiejaar met 2 rectors

Voor de eerste keer moet de rector van de VUB het academiejaar niet alleen starten. Na een intense selectie is Jana Goyvaerts namelijk maandag gestart als 'Rector voor 1 week.' Tijdens de academische openingszitting vandaag staat ze aan de rechterzijde van VUB-rector Caroline Pauwels. 

The Adecco Group organiseerde eerder al “CEO for 1 Month”. In samenwerking met de VUB lanceerde ze in maart een oproep voor een universitaire spin-off van de wedstrijd: “Rector for 1 Week”. Ruim 80 masterstudenten schreven zich in en op 6 juli won Jana Goyvaerts het in een bootcamp van haar medefinalisten.

Daarvoor had ze al een serie tests doorlopen. Zo moesten alle kandidaten een beleidsplan opstellen om studenten beter te begeleiden op hun weg van de universiteit naar de arbeidsmarkt. De finalisten moesten ook een marketingopdracht uitwerken.

Samen met haar vijf “vicerectoren voor een week” schrijft ze deze week een eigen beleidsplan uit voor de VUB. Verder helpt ze dinsdagnamiddag Caroline Pauwels bij de academische opening van het academiejaar 2017-2018 en staan er bezoeken aan andere universiteiten en hogescholen gepland.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Nieuws uit Brussel in je mailbox?