Union Saint-Gilloise won zaterdagavond zijn eerste wedstrijd in play-off 2. Het klopte favoriet KV Mechelen, het nummer 7 uit de Jupiler Pro League, met 3-0. De Unionisten maakten indruk.

Union startte sterk. Het speelde gefocust en secuur aan een hoog tempo. Knappe combinaties van Rajsel, Da Silva en Mombongo deden de monden in het Koning Boudewijnstadion openvallen. Nog voor het kwartier opende Freddy Mombongo, voor het eerst sinds zes maanden in de basis, de score. Hij profiteerde van geharrewar voor doel na een vrije trap van uitblinker Aguemon. Halfweg de eerste helft verdubbelde Vincent Vandiepenbeeck de score met een prachtige kopbal vanop vijftien meter na een corner van Rajsel.

Er stond maar één ploeg op het veld. Union wervelde. Na een knappe combinatie bediende Rajsel Da Silva. Maar die trapte, alleen voor doel, in de grond. Op slag van rust haalde Da Silva nog eens uit. Maar zijn bal belandde op het dak van het doel. KV Mechelen kon daar alleen een kans van Osaguona tegenover stellen. Saussez redde miraculeus. 2-0 bij de rust.

In de tweede helft ging USG door op zijn elan. Rajsel dribbelde de zestien binnen. Vitas haalde hem uit evenwicht. Penalty voor Union. Topschutter Rajsel zette hem om. De Brusselaars speelden de wedstrijd, hun beste van het seizoen, volwassen uit. Volgende week wacht Waasland-Beveren.