Stuk Warmoesberg tijdlang autovrij voor stadsfestival

Bekijk ook de afspeellijst: BRUZZ 24 02/05/2017

In het centrum van Brussel wordt een deel van de Warmoesberg een tijdlang afgesloten voor alle verkeer. Gelegenheid is het gratis stadsfeest Jardin Rosé van hogeschool Odisee en  KU Leuven campus Brussel. Het gaat over het stukje Warmoesberg tussen de ingang van de Koninklijke Galerijen aan de Arenbergstraat en de hogeschool zelf aan de Stormstraat. “Dit straatje wordt te vaak als sluipweg gebruikt, de studenten willen het definitief autovrij maken.”

Dinsdagmiddag gaven de Odisee-studenten het startschot op het betreffende stukje Warmoesberg. De kasseien op de voetpaden zijn omgeruild voor gras en het autoverkeer wordt omgeruild voor gratis optredens, een petanquetornooi, een jazz-afterworkparty, een pop-upbar, enz. Woensdagnamiddag om 16.00 wordt het straatje volledig afgezet, donderdagavond om 21.00 uur wordt alles weer opgeruimd.

Voor het initiatief werkt studentenvereniging Aloisiana samen met de algemene studentenraad ASR en de studentendienst Stuvo+. “Een primeur,” vertelt een enthousiaste Alexander Cobbaert, praesens van Aloisiana. “Het is namelijk acht jaar geleden dat Odisee-verenigingen op deze manier samenwerkten, daarom voelt het een beetje historisch.”

Let wel: deze eerste editie van Jardin Rosé is niet gewoon een studentikoos feestje, er hangt ook een boodschap aan vast. “We willen tonen dat dit stukje Warmoesberg perfect autovrij kan zijn. Nu wordt het namelijk alleen gebruikt voor sluipend autoverkeer, terwijl het bijvoorbeeld de perfecte ontmoetingsplek zou zijn voor studenten van verschillende campussen,” aldus Cobbaert. De studenten herlanceren deze oproep met hun feest, maar legden ook al contact met het stadsbestuur over de kwestie.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Nieuws uit Brussel in je mailbox?