Extra veiligheidsmaatregelen voor Anderlecht-Manchester United

Bekijk ook de afspeellijst: BRUZZ 24 12/04/2017

Er worden dan toch extra veiligheidsmaatregelen getroffen voor de heenmatch van de kwartfinales in de Europa League tussen Anderlecht en Manchester United van donderdag, nadat de spelersbus van Borussia Dortmund dinsdagavond getroffen werd door drie bomexplosies. Er komen extra 'sweepings' en de route van de spelersbussen wordt gewijzigd.

Dat heeft Anderlecht-woordvoerder David Steegen laten weten aan BRUZZ.

De ploeg heeft contact gehad met de politie. In en rond het Constant Vanden Stock-stadion zijn alle noodzakelijke veiligheidsmaatregelen volgens Steegen al genomen, aangezien dreigingsniveau 3 geldt.

Maar daar komt toch nog een schepje bovenop na de aanslag van dinsdagavond in Duitsland. Er komen extra doorlichtingen op de wegen naar het stadion, zegt Steegen, en ook in het stadion zelf. "Heel waarschijnlijk gaan we preventief ook de routes van de spelerbussen veranderen."

Ook Massimo Bruno kwam op de persconferentie daags voor het duel met ManU terug op de aanslag van dinsdagavond. "We weten nu dat dit iedereen kan overkomen. We leven in een gevaarlijke wereld, maar we moeten hiermee leren leven. Vooral voor de spelers van Dortmund moet dit een moeilijke situatie zijn. Maar toch heeft dit geen invloed op onze groep", zei de flankspeler.

Lees meer over
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.