SP.A Brussel over cumuls: 'Ook Brussel boekt vooruitgang'

Bekijk ook de afspeellijst: BRUZZ 24 13/02/2017

De Vlaamse socialisten in Brussel reageren unisono tevreden over de aangescherpte regels van hun partij. Al is er ook plaats voor nuance. 'We moeten kunnen verantwoorden dat mensen die hard werken, daar ook een vergoeding voor kunnen krijgen', zegt Elke Roex, sp.a-schepen in Anderlecht.

Elke Roex is schepen in Anderlecht voor de Vlaamse socialisten. In 2011 stapte ze zelf uit een intercommunale, omdat ze vond dat ze daar te riant voor werd vergoed. Ze is blij met de aangekondigde maatregelen van haar partij, maar nuanceert. "We moeten in alle transparantie zeggen in welke mandaten we zitten en welke vergoeding daar tegenover staat. En we moeten kunnen verantwoorden dat mensen die hard werken daar ook een vergoeding voor krijgen", laat Roex weten aan Bruzz

Willem Stevens, schepen in Sint-Gillis en voorzitter van de gewestgroep van de SP.A, laat weten dat hij tevreden is met de oproep van voorzitter Crombez, en wacht op verdere praktische instructies van de partij. 

Jef Van Damme, Brussels parlementslid en gemeenteraadslid in Molenbeek, merkt op dat zijn partij gelijkaardige voorstellen heeft neergelegd in het Brussels parlement. Die voorstellen worden volgens het parlementslid op dit momemnt door meerderheid en oppositie besproken in werkgroepen. "Er wordt dus ook in Brussel vooruitgang geboekt", besluit Van Damme.

"Het zou me verwonderen dat er in Brussel geen cumulschandaal zou voorkomen", reageert Johan Van den Driessche, de fractieleider van de N-VA in het Brussels parlement. "Als we weten wat het DNA is van de klassieke Brusselse politiek. Als we weten hoe er een gebrek is aan transparantie, en de achterkamerpolitiek wij hier kennen, dan ben ik er zeker van dat wij hier ook zulke toestanden hebben."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?