'Stad Brussel zelf verantwoordelijk voor veiligheid Koninklijk Circus'

Bekijk ook de afspeellijst: BRUZZ 24 13/09/2017

De eigenaar, de Stad Brussel, en dus niet de uitbater, de vzw Botanique, is verantwoordelijk voor de brandveiligheid van het Koninklijk Circus. Dat zegt de Botanique in een reactie op de aantijgingen van de Stad Brussel, die vond dat de vzw zich jarenlang 'onverantwoord' had gedragen in het beheer van het gebouw.

De stad gaat nu fors investeren om de brandveiligheid van het gebouw op punt te stellen. De werken zullen 3,6 miljoen euro kosten en zijn nodig om de zaal gebruikensklaar te maken. Gisteren liet de stad al weten dat die werken nodig zijn als gevolg van 'onverantwoord beheer' door uitbater vzw Botanique. Die organisatie kaatst de bal nu terug. 

Er zouden studies zijn gebeurd die de nodige werken in kaart moesten brengen, maar volgens Botanique heeft de grondregie van de Stad Brussel daar geen gevolg aan gegeven. "De verwarming, de elektrische installatie, de werken aan de zitvakken kaderden allemaal in een investeringsplan die het gebouw moesten verbeteren. Maar dat plan viel bij de Stad in dovemansoren," klinkt het. 

Botanique laat ook weten dat ze het gebouw in 1999 in een bedroevende staat aantroffen, toen ze de zaal mochten uitbaten, en geven mee dat de Stad niet tussen kwam toen de zaal beveiligd moest worden na de aanslagen in Parijs en Brussel. 

Lees meer over
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.