Staking Net Brussel gaat door

Bekijk ook de afspeellijst: BRUZZ 24 20/03/2017

Het personeel van Net Brussel, dat instaat voor de huisvuilophaling in Brussel, legt ook op dinsdag 21 maart het werk neer. De acties kunnen nog dagen duren, als de directie niet met voorstellen over de brug komt. Dat laten de vakbonden weten. 

De staking kan blijven duren tot 27 maart, wanneer er een vergadering op de agenda staat tussen de vakbonden, de bevoegde minister Fadila Laanan (PS) en de directie van Net Brussel. Wordt dat overleg vervroegd, dan zouden de acties kunnen verminderen. Dat zegt Muriel Di Martinelli van de socialistische vakbond ACOD. 

"Het personeel is moe", zegt ze. "De werkdagen worden steeds langer en het personeel kan geen verlof meer opnemen. Ze zijn het beu en willen actie zien. We worden ook niet gehoord door de directie of de minister. We willen praten, maar dan willen we ook gehoord worden."

"De hervorming is slecht berekend, niet compleet en vooral te snel. Er moeten eerst middelen bijkomen, vooraleer er kan hervormd worden," zegt Patrice De Brandt, secretaris van de Franstalige christelijke overheidsvakbond.

De drie grote depots Triomf, Neder-Over-Heembeek en Vorst blijven dus geblokkeerd. Met name de huisvuilophalingen die niet in het arbeidsreglement waren voorzien, die van 6.00 uur en 6.30 uur, werden door de stakers geviseerd.

 

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.