Najaarsprogramma van Stoemp trapt af in Madame Moustache

Bekijk ook de afspeellijst: BRUZZ 24 21/08/2017

Veertien concerten op vooral Brusselse locaties: de concertreeks van Stoemp is ook dit najaar opnieuw goedgevuld. Tussen 6 september en 7 november maak je zo kennis met heel wat Brussels talent. De aftrap wordt evenwel gegeven door de Amerikaanse singer-songwriter Charles Francis Moothart in Madame Moustache.

Het concept van de succesvolle caféconcerten blijft hetzelfde. Jong muzikaal talent laten groeien door hen in de spotlights te zetten, en tegelijkertijd bekende namen op kleinere, meer authentieke locaties te laten spelen. De reeks start woensdagavond 6 september met Charles Francis Moothart, een Amerikaanse singer-songwriter, in de Madame Moustache. In het voorprogramma staat de Gentse band The Mind Rays.

Met Moothart als enige buitenlandse artiest, zijn het vooral de Brusselaars op de affiche die het mooie weer maken. Zo staan de jonge talentrijke jazzkatten van SCHNTZL half september in Bar Eliza, en maakt Le 77 – een hiphopcollectief uit Laken dat vaak samenwerkt met de onvermijdelijke Zwangere Guy – zijn opwachting in De Kriekelaar in Schaarbeek. Ook de indiepop van St. Grandson krijgt een podium, en wel in Het Goudblommeke van Papier.

Double bill
Stoemp werkt dit najaar ook samen met enkele van de meest spraakmakende festivals. Zwangere Guy, The Lighthouse en TheColorGrey krijgen de kans om het beste van zichzelf te geven op Brussel Brost, het gratis muziekfestival voor studenten dat het academiejaar op gang trapt. En tijdens de tweede editie van de Brussels Electronic Marathon in oktober zullen enkele leden van 54Kolaktiv – onder meer Beatsforbeaches en Phonetics – te zien zijn.

Net zoals in de twee vorige seizoenen, toen het bewust de band met Antwerpen en de Rand aanhaalde, is Stoemp uitzonderlijk ook buiten Brussel te horen. Dit najaar trekt de organisatie naar Aalst, waar het met een double bill in het Cirque Mystic het Aalstere raptalent Wawa naast de Brusselaar Lord Gasmique op het podium zet. Hetzelfde duo treedt eerder ook aan in het Molenbeekse Brass’Art.

Bekijk alle namen en data op de website van Stoemp.

 

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.