Flagey trapt seizoen op gang met Estse jazz en E.T.

Bekijk ook de afspeellijst: BRUZZ 24 12/09/2017

De maand september trekt traditioneel ook het cultuurseizoen opnieuw op gang. Tijdens de openingsweek van Flagey staan Estse en Belgische jazzbands in de schijnwerpers op het B-Est Jazz Fest en speelt het Brussels Philharmonic de soundtrack van Spielberg’s cultfilm E.T..

Aftrappen doet Flagey zijn openingsweek op dinsdagavond met een concert van de Estse stersaxofoniste Maria Faust en haar band Maria Faust Sacrum Facere. Samen met de Belgische jazzkatten De Beren Gieren, die in Flagey voor de eerste keer hun nieuwste album Dug out Skyscrapers live spelen, vormt ze een onmisbare double bill in het kader van het B-Est Jazz Fest.

Dit tweedaagse festival kwam tot stand naar aanleiding van het Estse voorzitterschap van de EU, dit najaar, en de honderdste verjaardag van de Estse onafhankelijkheid. Op de tweede avond, woensdag, deelt het LG Jazz Collective rond de Belgische gitarist Guillaume Vierset het podium met het Estse jazztrio Peedu Kass Momentum.

Magie
Ook de cultfilm E.T. van de legendarische regisseur Steven Spielberg krijgt een centrale plaats in de openingsweek. Brussels Philharmonic en zijn dirigent Stéphane Denève zullen de soundtrack van John Williams driemaal live spelen, terwijl de film 35 jaar na zijn release op groot scherm wordt vertoond. Een herkansing dus voor wie er destijds niet bij was om de magische filmervaring in de bioscoop te beleven.

In het weekend kunnen de liefhebbers van klassieke muziek dan weer terecht in het cultuurhuis voor een uniek concert van hun pianist in residentie Julien Libeer. Hij nodigt enkele van zijn vrienden en collega-kamermuziektalenten uit, onder wie Lorenzo Gatto en Rosanne Philippens.

> Flagey Opening Week. 12/09 > 17/09, Flagey, Elsene

Lees meer over
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.