Nicolas Frutos wil zich bewijzen bij Anderlecht

Bekijk ook de afspeellijst: BRUZZ 24 19/09/2017

Nicolas Frutos zal als interim-coach na het ontslag van René Weiler geen grote veranderingen doorvoeren bij RSC Anderlecht. Dat heeft de Argentijn dinsdag gezegd op een persconferentie in het oefencentrum in Neerpede. "Ik wil hier en daar een beetje retoucheren", zei de 36-jarige Frutos.

"Het zou niet verstandig zijn om 24 uur voor de eerstvolgende wedstrijd (in de zestiende finales van de Croky Cup tegen Westerlo, red.) het team helemaal om te gooien. Ik zal hier en daar mijn accenten leggen, want ik heb een eigen kijk op het voetbal. Mijn spelers moeten elke minuut spelen alsof het hun laatste is. Maar grote veranderingen moeten jullie niet verwachten. Ook niet in de basiself. We hebben een hele sterke groep die goed aan elkaar hangt," zei Frutos aan de massaal aanwezige pers.

"Ik was verrast door de beslissing van Weiler. We konden het goed met elkaar vinden, ook al hadden we een andere visie op het voetbal. We hebben er intern over gesproken, ik begrijp zijn beslissing. Hij heeft zijn redenen. Nu moeten we de bladzijde omdraaien en focussen op de match van woensdag. Dat is voor mij de belangrijkste match, mijn eigen WK-finale. Nadien zullen we het match per match, minuut per minuut moeten doen."

Frutos, in het nog niet zo verre verleden zelf spits van de landskampioen, krijgt met vier matchen in tien dagen meteen een uitgelezen kans om zich te bewijzen. "Ik heb nooit onder stoelen of banken gestoken dat ik T1 van Anderlecht wilde worden. Ik had niet verwacht dat het zo vroeg zou gebeuren en zeker niet in deze situatie, maar ik wist dat ik ooit mijn kans zou krijgen. Ik weet niet hoe lang het zal duren, maar nu wil ik mijn kunnen bewijzen aan het bestuur. Ik heb altijd een afstandelijke relatie gehad met Herman Van Holsbeeck, maar er was wel onderling respect. Ik nam zijn raad in dank aan en wil hem nu ook bedanken voor de kans. Ik ben twee jaar geleden teruggekeerd naar België om de club te helpen."

"Ik begrijp de reactie van de supporters niet in de wedstrijd tegen KV Kortrijk. Weiler heeft een goede periode gehad en altijd alles gedaan voor de club. We zijn kampioen geworden, hebben de kwartfinales gespeeld van de Europa League, hebben het Manchester United heel moeilijk gemaakt en wonnen ook de Supercup. Hij was geëngageerd, gepassioneerd en nam vooral met betrekking tot de kleedkamer goede beslissingen. Dat is top", aldus Frutos. "Weiler was altijd overtuigd van zijn eigen idee, dat vond ik zo goed aan hem. Daarom hebben we succes geboekt. Ik heb ook een eigen idee en zal dat proberen op het veld te tonen. Zo geloof ik sterk dat het systeem zich moet aanpassen aan de beschikbare spelers. Mijn spelers zullen voor elke centimeter moeten vechten en ik wil goed voetbal zien." 

Lees meer over