Stromae bovenaan in Brusselse 100

Bekijk ook de afspeellijst: BRUZZ 24 11/10/2017

De kogel is door de kerk. Zijne Etterbeekse Elektro-majesteit Stromae prijkt op nummer 1 in de Brusselse 100 van BRUZZ. Zijn ‘Formidable’ is de ultieme Brusselse schijf, dat hebben onze luisteraars en masse beslist. “Stromae is de bruggenbouwer tussen de generaties.”

De voorbije maand ging BRUZZ op zoek naar de meest Brusselse der Brusselse platen. Na massale reactie volgde woensdagavond op 98.8 FM de grote onthulling.

Ultieme ket Toots Thielemans belandt op 2 met zijn ‘Bluesette’. Een eervolle derde plaats gaat naar Jacques Brel met – hoe kan het ook anders – ‘Bruxelles’.

Maar de meest formidabele Brusselse maestro is dus the artist also known as Paul Van Haver. Hij komt trouwens maar liefst vijf keer terug in de lijst.

“Met vijf nummers in de Brusselse top 100 neemt Stromae de rol op van bruggenbouwer tussen de generaties,” zegt BRUZZ-muziekkenner Sasha Van der Speeten. “Naast een flinke portie klassiekers reflecteert de Brusselse 100 immers ook de dynamiek van de jonge Brusselse muziekscene.”

De BRUZZ-luisteraars hebben duidelijk een hart voor Brusselse hip-hop. In de aparte hip-hoppers-lijst staan Zwangere Guy, zijn collectief STIKSTOF en de weergaloze Roméo Elvis vooraan. Ook jonge wolven Le 77 en Damso ontbraken niet in het repertorium.

> De volledige top 100 vind je terug op www.brusselse100.be

Lees meer over