Toeristische sector maakt één Belgische toeristenpas

Bekijk ook de afspeellijst: BRUZZ 24 21/04/2017

Toeristen die naar België reizen, kunnen dat voordelig doen met de 'Hi Belgium Pass'. De formule kwam er na een samenwerking van Brussels Airlines, Brussels Airport, NMBS en verschillende toeristische diensten, waaronder Visit.Brussels.

Om het imago van België op te krikken, dat na de aanslagen van 22 maart een flinke deuk had gekregen, werkten de belangrijkste toeristische diensten en bedrijven van het land samen om een voordelige reisformule te bedenken om het toerisme aan te zwengelen. De naam? Hi Belgium Pass. 

De pas kost 149 euro. Daarvoor krijgt een toerist een retourvlucht naar Brussel met Brussels Airlines vanuit 50 Europese steden. Vanop de luchthaven van Zaventem kan die dan onbeperkt sporen tussen de Belgische steden en krijgt dan ook gratis toegang tot musea en attracties. 

Voorwaarde is dat er naar België afgereisd wordt op donderdag, vrijdag of zaterdag en dat er teruggereisd wordt op de daaropvolgende zondag, maandag of dinsdag. 

Philippe Close, Brussels schepen voor Toerisme (PS), is enthousiast over de pas. "Deze formule zal ongetwijfeld verder bijdragen tot de toeristische dynamiek van Brussel in het buitenland," zegt hij in een mededeling. 

Het gaat trouwens terug de goede kant op met het toerisme in Brussel. De eerste beschikbare cijfers van het observatorium voor toerisme tonen een voorzichtige groei in de eerste twee maanden van 2017 in vergelijking met dezelfde periode in 2016 en 2015.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.