39 zaken in Stad Brussel betalen danstaks

Bekijk ook de afspeellijst: BRUZZ 24 29/11/2016

In Brussel Stad zijn er 39 zaken die een danstaks moeten betalen. Café Bonnefooi is daarmee het enige noch het eerste café dat per danser 0,40 euro betaalt. Op die manier int de Stad Brussel jaarlijks 91.920 euro, die het gebruikt als compensatie voor de bijkomende uitgaven voor veiligheid en openbare orde.

De Bonnefooi in hartje Brussel is het laatste café dat bezoek kreeg van de inspecteurs, en nu ook een danstaks van 160 euro per maand moet betalen. Dat las u hier maandag al.

“Blijkbaar is de Bonnefooi de laatste jaren de taks vergeten betalen, en dat wordt nu in orde gebracht”, zegt Schepen van Financiën Philippe Close (PS). Met de Bonnefooi inbegrepen gaat het om 39 zaken. Om welke zaken het gaat, geeft de Stad niet mee.

"De danstaks is niet enkel van toepassing op cafés, maar ook op balzalen en grotere zaken", zegt Close, die nog meegeeft dat het eenvoudig om een gemeentetaks gaat die al sinds de jaren vijftig bestaat, dit met de bedoeling de bijkomende uitgaven voor het behoud van veiligheid en openbare orde, die zulke zaken met zich meebrengen, te bekostigen.

De danszaken betalen een forfaitair bedrag dat wordt berekend op het gemiddeld aantal bezoekers per maand. “Het is zeker niet zo dat de inspecteurs gaan kijken wie danst en wie niet”, aldus Close.

Alles samen brengt de taks de Stad 91.920 euro per jaar op.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?