Drie appartementen onbewoonbaar door brand in Brussel

Bekijk ook de afspeellijst: donderdag 1 september 2022

In Brussel heeft woensdagavond een felle brand gewoed op de terrassen van een appartementsgebouw met zeven verdiepingen op de hoek van de Emile Jacqmainlaan en de Antwerpselaan. Daarbij vielen geen gewonden maar door de brand zijn wel drie appartementen onbewoonbaar. Dat meldt de Brusselse brandweer.

Het vuur brak kort na 23.00 uur op het terras van een appartement op de derde verdieping. Toen de brandweer ter plaatse kwam, bleek het om een uitermate felle brand te gaan die zich aan het uitbreiden was naar het terras van een naburig appartement op de derde verdieping en het terras van het bovengelegen appartement op de vierde verdieping.

De Brusselse politie was ook al ter plaatse en hielp de bewoners te evacueren. De bewoners, die allemaal ongedeerd bleven, werden opgevangen in een zaal van een nabijgelegen hotel, terwijl de brandweer het vuur te lijf ging.

De brand kon probleemloos geblust worden maar drie appartementen zijn wil minstens tijdelijk onbewoonbaar. Niet alleen zijn zowel de balustrades als de vloer van de terrassen vernield, in de appartementen zelf is er ook schade door de rook en warmtestraling.

De handelszaken op het gelijkvloers konden gevrijwaard blijven

brand terrassen_2022-09-01_at_10.48.39.jpeg
© Brusselse brandweer
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?