Van den Brandt: 'Brussel zal veel meer verkeersboetes verwerken'

Bekijk ook de afspeellijst: donderdag 7 november 2019

Het is Brussels minister Elke Van den Brandt (Groen) menens om de verkeersveiligheid in Brussel snel te verbeteren. Zo wil Van den Brandt strenge voorwaarden koppelen aan het fonds voor verkeersveiligheid waaruit de politiezones middelen krijgen, zijn er een hele reeks nieuwe radars aangekocht en wil ze het gewestelijk centrum dat de verkeersboetes behandelt 350.000 boetes per jaar laten verwerken.

Donderdagochtend las u hier al dat de minister van Mobiliteit en Verkeersveiligheid alle zwarte kruispunten wil wegwerken binnen deze legislatuur. Het Saincteletteplein staat niet op die lijst, maar werd door BRUZZ-lezers wel verkozen tot gevaarlijkste kruispunt van de stad. “Het Saincteletteplein staat niet op de lijst omdat die opgemaakt is op basis van analyses rond verkeersongevallen”, aldus Van den Brandt in onze studio.

Toch erkent de minister dat het een gevaarlijk kruispunt is en belooft ze ook een heraanleg, een dossier dat al in gang werd gestoken onder haar voorganger Pascal Smet (one.brussels-SP.A). “Er zijn plannen gemaakt, de procedure loopt en deze legislatuur willen we zeker een nieuw Saincteletteplein realiseren.”

Verder kondigt Van den Brandt een reeks maatregelen aan om de verkeersveiligheid in de hoofdstad aan te pakken. Zo wil de minister strenge voorwaarden koppelen aan het fonds voor verkeersveiligheid waaruit de politiezones middelen krijgen en zijn er een hele reeks nieuwe radars aangekocht.

Ze wil ook het gewestelijk centrum dat de verkeersboetes behandelt 350.000 boetes per jaar laten verwerken, in plaats van 200.000 nu.

De flitspalen die in de vorige legislatuur veelal defect bleken, worden hersteld. “De helft werkt opnieuw en ik hoop dat ik snel kan zeggen dat ze allemaal hersteld zijn.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees meer over

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?