Molenbeek neemt afscheid van Moureaux: 'Hij was een vader voor ons'

Bekijk ook de afspeellijst: maandag 17 december 2018

Molenbekenaars schuiven maandag aan in het gemeentehuis van Molenbeek om iets neer te schrijven in het rouwregister van oud-burgemeester Philippe Moureaux, die zaterdag op 79-jarige leeftijd overledenn is. "Ik ben een socialist en ik hield van zijn socialisme. Helaas zijn we een vader verloren", schrijft een inwoner.

In het rouwregister zijn steunboodschappen te vinden aan de familie, en bedankingen en mooie woorden over de man die van 1993 tot 2012 burgemeester was van de Brusselse gemeente. Zo wordt benadrukt dat hij als een vaderfiguur voor zijn burgers was.

"Twintig jaar lang heeft hij zeer goed gewerkt voor Molenbeek", zegt een burger. "Hij stond dicht bij de mensen, werkte voor hen. De Marokkanen waren erg bedroefd toen ze zijn overlijden vernamen, en ze praten erover in het café, in de moskee, op straat ... Velen zagen hem als een vader."

Een andere inwoner had het over zijn luisterbereidheid. "Hij was er voor mij en voor mijn vader op persoonlijk vlak, en hij kwam op voor de goede zaak. Hij heeft ook de gemeente en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest in een positief daglicht geplaatst."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Nieuws uit Brussel in je mailbox?