Nieuwe Brusselse lekkernij: de gestreepte baars

Bekijk ook de afspeellijst: maandag 26 november 2018

Na de Brusselse spruitjes, de Brusselse witloof en de Brusselse wafels, is er nu de Brusselse baars. De witte vis komt oorspronkelijk uit Midden-Amerika, maar wordt sinds maart gekweekt op het dak van de Foodmet, op de Abattoir-site in Anderlecht. Vanaf nu is hij ook te koop in de winkel en je kan hem al proeven in verschillende Brusselse restaurants.

De Ferme Abattoir van BIGH, Europa’s grootste aquaponische stadsboerderij op het dak van een gebouw, kondigt de commercialisering van zijn vis aan. Het gaat om de gestreepte baars die in alle transparantie gekweekt wordt. De vissen die sinds maart geteeld worden, zijn nu ook te koop. De gestreepte baars is al verkrijgbaar in diverse restaurants en winkels van de hoofdstad en er komen er elke dag bij.

De gestreepte baars die oorspronkelijk afkomstig is uit Noord-Amerika, onderscheidt zich door zijn mooie blauwige strepen, zijn stevige witte vlees en zijn smaak, een zachte combinatie tussen Chileense baars en forel. Deze Brusselse vis wordt gekweekt in perfecte harmonie met de irrigatie van de planten: het is een uniek lokaal product dat bovendien uitzonderlijk vers en van superieure kwaliteit is. De vis weegt gemiddeld tussen 350 en 500 gram; hij wordt in zijn geheel, schoongemaakt, in filet of gerookt aangeboden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?