awel merci

Boek eens een Brusselse hond voor je reclamespot

Hoog bezoek in de BRUZZ-radiostudio dinsdagochtend. Tijdens Uptown heeft presentator Bram van de Velde de deuren opengezwaaid voor fotomodel Cappuccino... een Australische herder. Hij is aangesloten bij Animodel, een Brussels modellenbureau voor dieren. “Je zou ervan verschieten hoe veel geld hier mee te verdienen valt.”

dalmatiër_domino
© Animodel
“Cappuccino is een ochtendmens, dus hij is content om hier te zijn,” vertelt Sarah Haelterman. Haar castingagentschap voor dieren, Animodel, opende dit jaar de deuren in Brussel als één van de eerste bureaus in zijn soort in België. 

Sarah, zelf een menselijk fotomodel, merkte tijdens shoots met haar dalmatiër Domino dat de hond eigenlijk populairder was dan zij zelf. “Confronterend maar waar. Hij genereerde meer likes, lokte meer reacties uit en ik dacht: waarom maak ik hier geen business van?”

En het blijkt ook te werken. “Je ziet dieren in zo veel Belgische reclamespots, al is het maar op de achtergrond,” zegt Sarah. “Da’s voor de gezelligheid, om bijvoorbeeld een familiale sfeer op te roepen. Hetzelfde geldt voor fotoshoots, films en zelfs evenementen. Ik merk dat daar een enorme vraag naar is."

Van kittens tot ratelslangen
Animodels haalde al heel wat 'BV’s' binnen, zoals Coby The Cat (1,1 miljoen volgers op Instagram), mopshondje Boris The Instapug (250.000 volgers) en Bacon Het Zwijntje (ster in onder andere De Buurtpolitie). Ondanks die vangsten is Animodel nog steeds constant op zoek naar nieuwe castings. “De enige voorwaarde is dat de baasjes genoeg opdrachten accepteren,” voegt Sarah toe. “Je zou ervan verschieten hoe veel geld er mee te verdienen valt.”

cobythecat
© cobythecat
Niet alleen klassieke cuties als puppy’s en kittens maken kans. “Je kan wel degelijk ook afkomen met een baardagame of een ratelstang. Ik ben daar zelfs naar op zoek,” besluit de castingagante. Zij loopt naar eigen zeggen constant rond op de Brusselse straten, spiedend naar potentiële sterren.

 

 

 

 

Bekijk hieronder het bezoek van Sarah en Cappuccino aan de BRUZZ-studio:

 

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.