Gatz: ‘Bekijken of tvbrussel ook in Vlaams-Brabant kan uitzenden’

Vlaams minister van Media en Brussel Sven Gatz (Open VLD) vindt dat tvbrussel ook in Vlaams-Brabant moet kunnen bekeken worden. Een recente studie toonde nog dat randbewoners daar vragende partij voor zijn.

Gatz is deze zondag te gast in het interviewprogramma Polspoel op tvbrussel. Op de vraag of de stadszender ook in Vlaams-Brabant moet kunnen worden bekeken, antwoordt Gatz dat hij wil bekijken hoe dat kan.

“Ik denk dat een heel belangrijk deel van de Vlaams-Brabanders tvbrussel niet enkel online maar ook via een gewoon televisietoestel wil bekijken”.

Ook een studie in opdracht van Gatz’ voorganger Ingrid Lieten had eerder al uitgewezen dat bewoners van de randgemeenten rond Brussel vragende partij zijn om naar tvbrussel te kunnen kijken.

“Het hele metropolitane gebied tussen Mechelen over Leuven en Aalst en in het zuiden Nijvel en Waver bestaat wel degelijk natuurlijk”, zegt Gatz nog. “Niet alleen socio-economisch, maar ook in de hoofden van een aantal mensen.”

tvbrussel kan momenteel niet bekeken worden op de kabel buiten het Brussels gewest. Die situatie gaat terug op afspraken van twintig jaar geleden. Bij de oprichting van de zender heerste toen de vrees dat ook Télé Bruxelles in de Rand zou gaan uitzenden en zo de verfransing in de hand werken.

Gatz wil alvast de weg van de geleidelijkheid bewandelen in het dossier. “Jamais par choc, toujours par ondulation."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?