22/03

Gezien: cirkelvormige menselijke kettingen voor 22/3 in Bozar

In de Horta Hall van Bozar heeft choreografe Anne Teresa De Keersmaeker samen met een 100-tal genodigden een ‘Ritueel van Verbinding’ gehouden, ter nagedachtenis van de Brusselse aanslagen op 22 maart 2016, exact één jaar eerder. De Keersmaeker werkte hiervoor samen met Kristin Verellen van burgerinitiatief We Have The Choice. Het gezelschap wandelde nadien naar het Beursplein, om zich aan te sluiten bij het nationale herdenkingsmoment.

Anne Teresa De Keersmaeker, haar danscollectief Rosas en dansschool P.A.R.T.S. namen het initiatief voor het ritueel, waarbij cirkels werden gevormd met menselijke kettingen. Ook We Have The Choice, het vrijwillig burgerinitiatief van Kristin Verellen, die haar levenspartner verloor in de aanslagen van Maalbeek, sloot zich aan.

De menselijke cirkels moeten een moment van verstilling, verdieping en verbinding bieden aan de deelnemers. Naast de sessie met De Keersmaeker organiseerde We Have The Choice nog zulke cirkels in Brussel, steeds op een symbolische plek zoals het Sheraton Hotel vlakbij Brussels Airport, of het Thon Hotel vlakbij metrostation Maalbeek. Later volgen nog sessies.

Anne Teresa De Keersmaker begeleidt de aanwezigheden bij het vormen van de menselijke cirkel. Maarten Coosemans © BRUZZ

© Jef Van de Veire - BRUZZ

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?