Groen licht voor tweede seizoen serie 'Beau Séjour'

De succesvolle reeks 'Beau Séjour' van Brusselaars Nathalie Basteyns en Kaat Beels krijgt een vervolg. De makers en productiehuis De Mensen krijgen een subsidie van 25.000 euro om een nieuw scenario uit te werken. 

Met Beau Séjour, maakten regisseurs Kaat Beels en Nathalie Basteyns een spannende serie voor VRT-zender Eén, die mogelijk een vervolg krijgt. Dat was eerder niet de bedoeling, maar op aandringen van scenaristen Bert Van Dael, Sanne Nuyens en Benjamin Sprengers komt het er toch.

Het team kreeg 25.000 euro om een scenario uit te werken van het Vlaams Audiovisueel Fonds. Wanneer het vervolgverhaal af is, of wat de verhaallijn wordt, is nog niet bekend.

Beau Séjour is een dramareeks over een vermoord meisje dat haar eigen moordzaak moet oplossen. Hoofdpersonage Kato Hoeven werd vertolkt door Lynn Van Royen. De serie scoorde wekelijks 1,2 miljoen kijkers. Arte zond de serie ook uit in Duitsland en Frankrijk, en via Netflix kon het over bijna de hele wereld bekeken worden.

Regisseurs Kaat Beels en Nathalie Basteyns werkten eerder al samen aan de tv-reeksen 'Yes' en 'Clan'. Beiden studeerden af aan Sint-Lukas in Brussel.