Lefto: 'Schaarbeek is het Williamsburg van Brussel'

De Schaarbeekse DJ Lefto is al in veel steden geweest, maar vindt dat zijn gemeente vooral met Williamsburg, een bijzonder hippe wijk in New York, kan vergeleken worden. Hij heeft de gemeente zien veranderen, zegt de DJ, en deelt daarbij ook zijn favoriete adresjes.

De Ronde van Brussel hield vandaag halt in Schaarbeek. DJ Lefto woont zelf in Schaarbeek en kwam er vanmorgen over vertellen in de BRUZZ-bus.

Via ‘Lefto in Transit’, een documentairereeks waarbij hij inspirerende mensen ging opzoeken op verschillende plaatsen in de wereld, kwam de DJ al in heel wat steden. Hij vergelijkt Schaarbeek met Williamsburg, een populaire wijk in het noorden van Brooklyn, door de mix van inwoners. “Ik denk sowieso dat alle steden hun populatie zien veranderen, dat is wat grote steden zijn vandaag. En dat is het mooie. Een stad leeft enorm dankzij haar bevolking en haar diversiteit,” aldus Lefto.

Ook al is er geen metrostation in Schaarbeek, toch vindt Lefto niet dat de gemeenste geïsoleerd is. “Het is zo’n grote gemeente. Er zijn veel trams en er is toch wel een avondleven, met veel cafés en leuke restaurants”.

Zelf gaat hij graag naar bakkerij Côté Gourmand op de Paul Deschanellaan en brasserie Cochaux op Gustave Latinislaan, of gewoon naar het Liedsplein voor een lekkere köfte.