Marolliens mobiliseren tegen uitzetting Manu Brocante

Opnieuw protest in de Marollen. Manu Brocante, bekende Marollien en voorvechter in de strijd tegen de parking onder het Vossenplein, moet plots zijn appartement verlaten. Een beslissing ingegeven door een geschil met de voorzitster van het Marollen-actiecomité, volgens de man. Medestanders mobiliseren tegen de uitzetting.

Emmanuel Rouffin, in de Marollen beter bekend als Manu Brocante, wordt door het Comité Général d'Action des Marolles (CGAM), verplicht om zijn appartement om de hoek van het Vossenplein te verlaten. Manu denkt dat de voorzitster van het comité, Anne-Marie Appelmans, achter de uitwijzing zit.

"Nadat burgemeester Yvan Mayeur liet weten dat er geen parking kwam onder het Vossenplein, trok mevrouw Appelmans de aandacht naar zich toe", aldus Manu. "Ze zou de affichecampagne hebben gestart enzovoort, terwijl dat helemaal niet klopt. We waren allemaal kwaad, maar ik ben de enige die zijn ongenoegen ook tegen haar heb duidelijk gemaakt."

Begin maart krijgt Manu te horen dat hij uit zijn appartement moet. De woning is eigendom van het OCMW, maar wordt onderverhuurd door de CGAM. Voorzitster Appelmans ontkent echter dat er een link is met de parkingruzie tussen beide Maroliens. Daarom legt Appelmans een klacht neer tegen Manu Brocante wegens laster en eerroof.

Vrienden van Manu en medestanders van het Platform Marollen organiseren een steunactie naar aanleiding van de uitzetting. Er worden pamfletten uitgedeeld, er is ook een facebookgroep en nu donderdagnamiddag een protestbijeenkomst, allemaal om Manu in z'n appartement te kunnen houden.

"Ik ben hier geboren en getogen, heb hier gewerkt en altijd gewoond", aldus nog Manu. "Een jaar heb ik in Tubeke gewoond, maar elke dag was ik terug in de Marollen. Hier wil ik blijven, hier wil ik sterven."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?