22/03

Molenbeek krijgt vijfde politiecommissariaat

Begin volgend jaar moet in de Rooverelaan het vijfde politiecommissariaat van Molenbeek open gaan. Daarmee zal de politie in elke wijk van de gemeente vertegenwoordigd zijn en dat is precies de strategie van zone West. “Met deze aanpak willen we nog dichter bij de burger staan”, aldus woordvoerder Johan Berckmans.

Momenteel wordt het politiegebouw aan de Rooverelaan in Molenbeek nog gebruikt door de jeugddienst van politiezone West, maar die verhuizen weldra naar het administratief centrum aan de Landmeterstraat. Begin 2018 moet het complex klaar zijn om dienst te kunnen doen als vijfde commissariaat.

Strategische keuze
De keuze voor de Rooverelaan is niet toevallig. “Het nieuwe commissariaat ligt pal tussen het Weststation en Beekkant. Dat is een dichtbevolkte wijk waar de veiligheid vaak problematisch is. Het is dan ook logisch dat we er hier een uitvalsbasis bij krijgen.”

Met de nieuwe vestiging zal de zone West in elke Molenbeekse wijk vertegenwoordigd zijn en dat was precies de bedoeling. “Met deze aanpak willen we nog dichter bij de burger staan”, zo zegt woordvoerder Johan Berckmans aan BRUZZ.

‘Onthaal niet langer achter glas’
Dicht bij de Molenbekenaren staan betekent ook dat de agenten aan het onthaal niet langer achter glas zullen zitten. “Van zodra het gebouw voldoet aan de nodige veiligheidsvoorschriften, zal het onthaal inderdaad glasvrij zijn”, vertelt Berckmans.

“Dat past binnen de strategie om het contact tussen burger en agent persoonlijker maken.”

In totaal zullen de werken zo’n 350.000 euro kosten.

Op de kaart hieronder kan je de vijf Molenbeekse politiecommissariaten terugvinden:

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.