Everse buurtbewoners tuinieren om verloedering tegen te gaan

Bekijk ook de afspeellijst: woensdag 11 september 2019

"Er wordt al twintig jaar niet naar ons omgekeken", zeggen inwoners van de Germinalwijk in Evere. Ze nemen zelf het heft in handen met eigen buurtprojecten, zo is er langs de Bordetlaan een heuse buurtmoestuin. Maar ondertussen duiken er ook tentenkampen op van Romafamilies in de wijk.

De Romafamilies die in de wijk verblijven, zorgen niet voor overlast volgens bepaalde buurtbewoners. "De politie komt hen wel opzoeken als er ergens in de buurt een diefstal is gebeurd", klinkt het bij een bewoner. "Maar ze hebben er vaak gewoon niets mee te maken."

Wat de inwoners meer stoort is het feit dat ze vergeten worden door hun eigen gemeente en het Brussels gewest. De verlaten terreinen en gebouwen van de gewestelijke ontwikkelingsmaatschappij Citydev krijgen geregeld te maken met krakers, en vinden maar geen nieuwe bestemming.

Heraanleg Bordetlaan

De Jules Bordetlaan is dan nog een gevaarlijke verkeersader dwars door een aantal Everse wijken. "Ik heb hier al verschrikkelijke ongevallen gezien, maar zowel gemeente als gewest doen niets."

Volgens eerste schepen Chahid is Brussel Mobiliteit in ieder geval bezig met een studie voor de complete heraanleg van die Bordetlaan.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Nieuws uit Brussel in je mailbox?