Museum van het kapitalisme strijkt neer in het Beursgebouw

Bekijk ook de afspeellijst: woensdag 14 augustus 2019

Het Museum van het Kapitalisme strijkt neer in Brussel. En dat op een op een zeer symbolische plaats: de Beurs. De reizende tentoonstelling ontving op andere locaties in totaal al 20.000 bezoekers.

Het reizende museum is in Brussel van 15 augustus tot 13 september. "Ik was meteen gewonnen om het museum te ontvangen op deze plaats die zoveel te maken heeft met financiën en speculatie," zei de Brusselse cultuurschepen Delphine Houba (PS) bij de opening.

De vzw achter het museum zegt dat de reizende tentoonstelling al 20.000 bezoekers op de teller heeft nadat ze in een tiental steden te gast was. De expositie focust op vier thema's: de oorsprong van het kapitalisme, de toekomst ervan, de beperkingen ervan en de alternatieven ervoor. Iedereen vanaf 15 jaar is welkom, als toegang wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd.

Er worden tijden de expositieweken ook een zevental debatavonden georganiseerd in samenwerking met 11.11.11. Het gaat dan onder meer over het kapitalisme en de voeding, kapitalisme en feminisme of over neo-kolonialisme.

De tentoonstelling in de Beurs is elke dag open van 14u tot 19u, behalve op dinsdag. De nocturnes zijn op vrijdag tot 22.00 uur, behalve op 16 augustus. Rondleidingen zijn beschikbaar zonder reservering op zaterdag en zondag om 16.00 uur. Op aanvraag kunnen ook rondleidingen voor groepen en scholen geboekt worden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?