Molengeek-gebouw beschadigd na brandstichting op straat

Bekijk ook de afspeellijst: zaterdag 1 en zondag 2 oktober 2022

Gisteravond is de brandweer om 19.10 uur opgeroepen voor een brand op de openbare weg aan het Meelfabrieksplein in Molenbeek. Volgens brandweerwoordvoerder Walter Derieuw stond er grof huisvuil, waaronder enkele matrassen, in brand. De brand beschadigde het gebouw van Molengeek, net als dat van een kapsalon.

De brandweer had één brandweerpomp ter plaatse gestuurd om de brand te blussen. Er vielen geen gewonden, zegt Derieuw nog.

Hoe de brand is ontstaan, is nog onduidelijk. Volgens Ibrahim Ouassari, oprichter en CEO van MolenGeek, werden mogelijk de matrassen van enkele dakloze personen in brand gestoken die op de portiek van het gebouw van Molengeek sliepen om te schuilen voor de regen.

De interventiedienst van de politie is ter plaatse gegaan en heeft een proces-verbaal opgesteld voor brandstichting, zegt commissaris François Ganseman van politiezone Brussel West. "Een matras werd in brand gestoken door een of meerdere personen. De brand heeft het gebouw van Molengeek beschadigd." Over het motief of de dader is nog niks bekend.

De politie heeft wel een onderzoek geopend. Daarvoor zullen camerabeelden geanalyseerd en getuigen gehoord worden. Ook de verzekering en de brandweer zullen nog ter plaatse gaan om vaststellingen te doen voor het gebouw van Molengeek, aldus nog Ganseman.

Beelden: Ibrahim Ouassari via Twitter. Interview: Caravaggio Media.

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?