Wat zijn de foodie trends voor 2013?

© tumblr
FM Brussel ging afgelopen week op zoek naar de Brusselse trends in eten en drinken voor het komende jaar. Wat wordt hip in 2013? Hier vindt u de top vijf.

Eric Sohl van de foodieblog Tasting & Living stelde afgelopen week in City Life op FM Brussel zijn top vijf van trends voor het komende jaar voor. Ambieert u de titel van foodie, dan kan u het komende jaar niet om de volgende fenomenen heen.

5. Biokinderdagverblijven
"Steeds meer ouders stellen vragen over het milieuvriendelijke aspect van hun kinderdagverblijf", zegt Sohl. "En dus worden biocrèches heel populair in Brussel." Denk aan houten speelgoed, bioverf aan de muur, creatieve workshops en versgebakken brood.

4. De Aeropress
De Aeropress is een apparaat dat een nieuwe manier van koffiezetten mogelijk maakt. "Het ding werd in 2005 al uitgevonden door ingenieur Alan Adler", zegt Sohl. "Het is een heel handig toestel waarmee je in 30 seconden een super tasje koffie kan bereiden. Deze trend zul je in 2013 vaker zien in de Brusselse koffiezaken."

3. Stadstuintjes
Het komende jaar zal de vraag naar stadstuintjes in Brussel nog stijgen, voorspelt Sohl. "De trend van het sociale aspect in gastronomie zit helemaal in de lift in 2013. Vandaar dus de grote belangstelling van Brusselaars om met een stadsmoestuintje te beginnen", zegt hij. Wie er eentje wil huren, kan terecht op Potagers Urbains .

2. Gin Tonic
Vergeet mojito's en cosmopolitans. De echte foodie zoekt in 2013 naar eenvoud, en komt bij de goede oude Gin Tonic uit. "Geen gedoe met schilfertjes limoen of yuzu, geen versnipperde muntblaadjes, maar gewoon twee basisingrediënten", aldus Sohl.

1. Culinaire sociale netwerken
Culinaire sociale netwerken zijn dé foodie trend voor 2013. Het gaat om websites zoals http://bookalokal.com en www.open-kitchen.eu. "Je zoekt via internet mensen om bij te gaan eten, of om samen te koken, over de hele wereld", legt Sohl uit. "Eten is niet enkel je honger stellen, maar ook ervaringen en culturele gewoonten uitwisselen." Book a Local startte net met een Brusselse afdeling, Open Kitchen is een puur Brussels initiatief.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.