Phlippe Bormans, CEO van Union Saint-Gilloise, voor een foto van het feest op eigen veld na de gewonnen terugwedstrijd halve finale Croly Cup tegen Club Brugge

| Union-ceo Philippe Bormans voor een foto van het feest op eigen veld, na de gewonnen terugwedstrijd van de halve finale van de Croky Cup tegen Club Brugge.

Union-ceo Philippe Bormans: ‘We mikken in komende weken op akkoord in stadiondossier’

JB
© BRUZZ
05/03/2024

Terwijl Union cruciale maanden induikt in België én Europa blijft het stil rond het aanslepende stadiondossier. Union-ceo Philippe Bormans blikt met BRUZZ vooruit naar de rest van het seizoen. “We willen ten laatste deze zomer een stedenbouwkundige vergunning indienen.”

Het blijft ongenadig hard gaan voor Union, bijna drie jaar nadat de club de sprong naar eerste klasse maakte. Na een afwezigheid van 48 jaar pakte Union de afgelopen drie seizoenen met voorsprong de meeste punten in de competitie en maakte de club ook furore in Europa.

Die successen konden echter nog niet vertaald worden in zilverwerk. Daar wil het team van coach Alexander Blessin de komende maanden verandering in brengen.

‘Finale na finale’

“We spelen nu finale na finale,” zegt Philippe Bormans aan BRUZZ in aanloop naar de clash met Fenerbahçe in de Conference League donderdag. “De jongens hebben dit seizoen tot nu toe maximaal gepresteerd, maar de prijzen worden aan de meet uitgedeeld. Er zit vanaf nu dus wel wat meer druk op de ketel.”

Want Union strijdt de komende weken niet alleen twee keer tegen Fenerbahçe voor een plek in de kwartfinales van de Conference League, maar komt met Gent en Antwerp ook nog twee taaie klanten tegen in de slotspeeldagen van de reguliere competitie. Union begint straks in ieder geval als leider aan de play-offs.

"Het blijft de bedoeling om ten laatste deze zomer een stedenbouwkundige vergunning voor de bouw van het nieuwe stadion in te dienen"

Philippe Bormans

Ceo Union

1835 Union Philippe Bormans 5

‘Luxeprobleem’

“We moeten nu nog niet te veel naar de play-offs of de bekerfinale kijken,” zegt Bormans. “Want we spelen om de drie dagen een cruciale match.” Toch liet Union, ondanks het hoge aantal wedstrijden, nog geen enkele punt liggen in de competitiewedstrijden die meteen op een Europese match volgden. “Dat is, net zoals het feit dat we ook dit jaar begin maart nog actief zijn op drie fronten, uniek voor een Belgische club met een klein budget,” aldus Bormans.

“Natuurlijk is het makkelijker om je op één doel te richten, maar eigenlijk is dat hoge aantal matchen een luxeprobleem. Iedereen gaat er goed mee om. Bovendien verplicht het de coach om veel te roteren en op die manier draagt iedereen een steentje bij aan de sucessen. Het houdt de hele groep positief,” klinkt het.

Stadiondossier

Ondertussen blijven de gesprekken over het stadiondossier lopen tussen de gemeente Vorst, het Brussels Gewest en Union. De club is het Joseph Marienstadion aan het Dudenpark ontgroeid, maar de onderhandelingen voor een nieuw stadion slepen al een tijd aan. Een tweetal weken geleden kreeg Vorst de nieuwste versie van de mobiliteitsstudie voor een stadion op de Bemptsite finaal in handen, kon BRUZZ opvangen in het Vorstse schepencollege.

“Het is nu tijd om concrete stappen te zetten. We mikken op een akkoord in de komende weken,” zegt Bormans onomwonden. “Het blijft immers de bedoeling om ten laatste deze zomer een stedenbouwkundige vergunning in te dienen.”

De tijd zal uitwijzen of die deadline gehaald wordt, maar het is hoe dan ook geen geheim dat de verschillende partners aan tafel de afgelopen maanden naar elkaar toe gegroeid zijn.

Union stadion

| Projectiefoto's van het beoogde stadion van Union op de Bemptsite langs de Brits Tweedelegerlaan.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Gillis , Vorst , Sport , Union , Philippe Bormans

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni